Košnica DB 12

6.700,00 rsd

Krov košnice DB 12 je napravljen od drvenog okvira (čamovina) pokriven OSB pločom I opšiven limom. Visina krova je 8cm tako da preklapa ceo zbeg I 1cm gornjeg nastavka.

 

Zbeg košnice DB 12 je izradjen od čamovine, svi ispadajući čvorovi su sanirani, površina drveta je obradjena I spremna za farbanje.

Zbeg ima prostor za hranilicu do 3l I otvor u drugom delu.

 

Medište DB 12 košnice izradjeno je od sušene čamo daske, svi čvorovi su sanirani, nastavci su spajani češalj spojem, lepljeni lepkom I kovani klemaricama.

Površina drveta je fino obradjena I spreman je za farbanje.

Dimenzije: 497x497x155mm

 

Plodište DB 12 košnice izradjeno je od sušene čamo daske, svi čvorovi su sanirani, nastavci su spajani češalj spojem, lepljeni lepkom I kovani klemaricama.

Površina drveta je fino obradjena I spreman je za farbanje.

Dimenzije: 497x497x310mm

 

Podnjača košnice DB 12 je izradjena od čamovine, ispadajući  čvorovi su sanirani, površina drveta je obradjena I spremna za farbanje.

Žica koja se koristi je od aluminijuma.

Fijoka moze biti od:

-lesonit

-podcinkovanog lima

 

Ramovi košnice DB 12 su izradjeni od čistog lipovog drveta.

Izuzetno precinom obradom koja naš ram čini proizvodom vrhunskog kvaliteta.

 

Nema na zalihama

Opis

Košnica DB 12 (Dadan Blatova) spada u grupi nastavljača. Košnica DB 12 je dosta popularna u Srbiji pored DB 10 košnice. Košnica DB 12 sadrži krov opšiven limom, milerov zbeg-hranilicu, u svom sastavu ima jedno plodište visine 31cm i dva medišta (nastavka) visine 15,7cm zbog čega i spada u grupu nastavljača. Zbog visokog plodišta košnica DB 12 stvara dobre uslove pčelama za prezimljavanje, prostrano plodište daje puno prostora matici za zaleganje. Medišni nastavci su manji u njima med brže sazreva što je još jedna prednost ove košnice. Podnjača može biti antivarozna ili daščana. Košnica DB 12 sadrži 12 plodišnih ramova i 22 medišna ramova koji mogu biti neukovani, ukovani ili ukovani i ožičani.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Košnica DB 12”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *