Košnica DB 12

6.700,00 rsd

Krov košnice DB 12 je napravljen od drvenog okvira (čamovina) pokriven OSB pločom I opšiven limom. Visina krova je 8cm tako da preklapa ceo zbeg I 1cm gornjeg nastavka.

 

Zbeg košnice DB 12 je izradjen od čamovine, svi ispadajući čvorovi su sanirani, površina drveta je obradjena I spremna za farbanje.

Zbeg ima prostor za hranilicu do 3l I otvor u drugom delu.

 

Medište DB 12 košnice izradjeno je od sušene čamo daske, svi čvorovi su sanirani, nastavci su spajani češalj spojem, lepljeni lepkom I kovani klemaricama.

Površina drveta je fino obradjena I spreman je za farbanje.

Dimenzije: 497x497x155mm

 

Plodište DB 12 košnice izradjeno je od sušene čamo daske, svi čvorovi su sanirani, nastavci su spajani češalj spojem, lepljeni lepkom I kovani klemaricama.

Površina drveta je fino obradjena I spreman je za farbanje.

Dimenzije: 497x497x310mm

 

Podnjača košnice DB 12 je izradjena od čamovine, ispadajući  čvorovi su sanirani, površina drveta je obradjena I spremna za farbanje.

Žica koja se koristi je od aluminijuma.

Fijoka moze biti od:

-lesonit

-podcinkovanog lima

 

Ramovi košnice DB 12 su izradjeni od čistog lipovog drveta.

Izuzetno precinom obradom koja naš ram čini proizvodom vrhunskog kvaliteta.

 

Opis

Košnica DB 12 (Dadan Blatova) spada u grupi nastavljača. Košnica DB 12 je dosta popularna u Srbiji pored DB 10 košnice. Košnica DB 12 sadrži krov opšiven limom, milerov zbeg-hranilicu, u svom sastavu ima jedno plodište visine 31cm i dva medišta (nastavka) visine 15,7cm zbog čega i spada u grupu nastavljača. Zbog visokog plodišta košnica DB 12 stvara dobre uslove pčelama za prezimljavanje, prostrano plodište daje puno prostora matici za zaleganje. Medišni nastavci su manji u njima med brže sazreva što je još jedna prednost ove košnice. Podnjača može biti antivarozna ili daščana. Košnica DB 12 sadrži 12 plodišnih ramova i 22 medišna ramova koji mogu biti neukovani, ukovani ili ukovani i ožičani.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Košnica DB 12”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *