Akcija!

Košnica DB 10

6.175,00 rsd

Krov košnice DB 10 je napravljen od drvenog okvira (čamovina) pokriven OSB pločom I opšiven limom. Visina krova je 8cm tako da preklapa ceo zbeg I 1cm gornjeg nastavka.

 

Zbeg košnice DB 10 je izradjen od čamovine, svi ispadajući čvorovi su sanirani, površina drveta je obradjena I spremna za farbanje.

Zbeg ima prostor za hranilicu do 3l I otvor u drugom delu.

 

Medište košnice DB 10 izradjeno je od sušene čamo daske, svi čvorovi su sanirani, nastavci su spajani češalj spojem, lepljeni lepkom I kovani klemaricama.

Površina drveta je fino obradjena I spreman je za farbanje.

Dimenzije: 497x412x155mm

 

Plodište DB 10 košnice izradjeno je od sušene čamo daske, svi čvorovi su sanirani, nastavci su spajani češalj spojem, lepljeni lepkom I kovani klemaricama.

Površina drveta je fino obradjena I spreman je za farbanje.

Dimenzije: 497x412x310mm

 

Podnjača DB 10 košnice je izradjena od čamovine, ispadajući  čvorovi su sanirani, površina drveta je obradjena I spremna za farbanje.

Žica koja se koristi je od aluminijuma.

Fijoka moze biti od:

-lesonit

-podcinkovanog lima

 

Ramovi košnice su izradjeni od čistog lipovog drveta.

Izuzetno precinom obradom koja naš ram čini proizvodom vrhunskog kvaliteta.

Opis

Košnica DB 10 (Dadan Blatova) spada u grupi nastavljača. Košnica DB 10 je dosta popularna u Srbiji pored DB 12 košnice. Košnica DB 10 sadrži krov opšiven limom, milerov zbeg-hranilicu, u svom sastavu ima jedno plodište visine 31cm i dva medišta (nastavka) visine 15,7cm zbog čega i spada u grupu nastavljača. Zbog visokog plodišta košnica DB 10 stvara dobre uslove pčelama za prezimljavanje, prostrano plodište daje puno prostora matici za zaleganje. Medišni nastavci su manji u njima med brže sazreva što je još jedna prednost ove košnice. Podnjača može biti antivarozna ili daščana. Košnica DB 10 sadrži 10 plodišnih ramova i 20 medišnih ramova koji mogu biti neukovani, ukovani ili ukovani i ožičani.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Košnica DB 10”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *